Re: Seat test kvality - servisov
Ahoj
ja som bol minulý týždeň na prehliadke po 2 rokoch cez TopTest v KE u Morrisona. Všetko prebehlo ako po masle.
Akurát som dva dni po prehliadke dal domontovať do auta plyn (SEAT Ibiza 1,4 16V) a už sa mi začínajú veselé príhody, takže zajtra idem do Popradu na servis pichnúť to na PC, lebo SLNG z Popradu, kde mi to montovali povedal že to si musím ísť dať do SEATU skontrolovať, že vraj sa mu nezdajú moje časy na časovaní ventilov i keď doteraz som nemal nijaký problém. Už som sa aj objednal na diagnostiku a samozrejme záruka asi padla ( i keď ja mám na to iný názor), tak som ešte zvedavý ako to dopadne. Dúfam, že dobre a nespadnem do nejakého debilného pim pongu medzi SEATom a SLNGom.
Nemá niekto skúsenosť?
Od montáže plynu sa mi pri chode na benzín auto v neutrále trasie, dusí ho a dochne.
---
cca 4 dni neskôr:
No všetko bolo vyriešené k mojej spokojnosti. Síce mi prvá nádrž plynu vyfučala za 2 a pol dňa jazdenia na ledva 200 km.
Zašiel som do tuningovej garáže v SNV na skríning.

Pokecali sme, popozerali a zistili kde je chyba.

Tá bola mimochodom v zlom pripojení riadiacej jednotky plynu na 1vú lambda sondu. Okamžite som volal do SLNGu a po úvodnom rozpačitom rozhovore, kde som musel pritlačiť, lebo niekedy to ľuďom trvá kým pochopia, sme sa dohodli na návšteve.
Len tak zo zvedavosti som sa ešte predtým zastavil v SEATE v PP a chcel som sa pozrieť aj na iné veci z PC. Tam chlapci hneď rozbehnutý chceli rozmontovávať, kontrolovať ventily či nie sú zanesené a že to treba objednať na servis. Reku hop, hop ja na mrkvový džús nejazdím a pred dvoma dňami všetko šlapalo bez problému.
V SLNGu sa odpojilo pripojenie na lambdu a šups motor začal šlapať ako predtým. Tak sa to znovu skontrolovalo, opäť napojilo a fachčí to doteraz bez nejakých väčších problémov. Som rád, že šlo len o takú menšiu chybičku. Chlapci povedali, že to nečakali, lebo predpokladali, že keby bolo zlé pripojenie, tak lambdu vyhodí a idem na núdzovom režime. Lenže to sa nestalo, lambda bola zmätená a na základe toho si riadiaca jednotka myslela že má chudobnú zmes.
Hurá problém dúfam vyriešený.