Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 05 Sep 2010, 19:43

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 88 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
 Seat test kvality - servisov 
Autor Správa
Novorodenec SEATík
Novorodenec SEATík
Obrázok užívateľa

Auto: Ibiza 6l ('02-'08)
Pohlavie: Muž
Okres: SN - Spišská Nová Ves
Poslať Re: Seat test kvality - servisov
Ahoj

ja som bol minulý týždeň na prehliadke po 2 rokoch cez TopTest v KE u Morrisona. Všetko prebehlo ako po masle.
Akurát som dva dni po prehliadke dal domontovať do auta plyn (SEAT Ibiza 1,4 16V) a už sa mi začínajú veselé príhody, takže zajtra idem do Popradu na servis pichnúť to na PC, lebo SLNG z Popradu, kde mi to montovali povedal že to si musím ísť dať do SEATU skontrolovať, že vraj sa mu nezdajú moje časy na časovaní ventilov i keď doteraz som nemal nijaký problém. Už som sa aj objednal na diagnostiku a samozrejme záruka asi padla ( i keď ja mám na to iný názor), tak som ešte zvedavý ako to dopadne. Dúfam, že dobre a nespadnem do nejakého debilného pim pongu medzi SEATom a SLNGom.
Nemá niekto skúsenosť?

Od montáže plynu sa mi pri chode na benzín auto v neutrále trasie, dusí ho a dochne.
---
cca 4 dni neskôr:

No všetko bolo vyriešené k mojej spokojnosti. Síce mi prvá nádrž plynu vyfučala za 2 a pol dňa jazdenia na ledva 200 km. :pruser:
Zašiel som do tuningovej garáže v SNV na skríning. :cool: Pokecali sme, popozerali a zistili kde je chyba. :drinks: Tá bola mimochodom v zlom pripojení riadiacej jednotky plynu na 1vú lambda sondu. Okamžite som volal do SLNGu a po úvodnom rozpačitom rozhovore, kde som musel pritlačiť, lebo niekedy to ľuďom trvá kým pochopia, sme sa dohodli na návšteve.
Len tak zo zvedavosti som sa ešte predtým zastavil v SEATE v PP a chcel som sa pozrieť aj na iné veci z PC. Tam chlapci hneď rozbehnutý chceli rozmontovávať, kontrolovať ventily či nie sú zanesené a že to treba objednať na servis. Reku hop, hop ja na mrkvový džús nejazdím a pred dvoma dňami všetko šlapalo bez problému.
V SLNGu sa odpojilo pripojenie na lambdu a šups motor začal šlapať ako predtým. Tak sa to znovu skontrolovalo, opäť napojilo a fachčí to doteraz bez nejakých väčších problémov. Som rád, že šlo len o takú menšiu chybičku. Chlapci povedali, že to nečakali, lebo predpokladali, že keby bolo zlé pripojenie, tak lambdu vyhodí a idem na núdzovom režime. Lenže to sa nestalo, lambda bola zmätená a na základe toho si riadiaca jednotka myslela že má chudobnú zmes.

Hurá problém dúfam vyriešený. :02:

Naposledy upravil lukpet dňa 29 Júl 2010, 07:52, celkovo upravené 2

13 Júl 2010, 08:39
Profil E-mail
SEATie Mláďa
SEATie Mláďa

Auto: Ibiza 6j ('08-)
Okres: PO - Prešov
Ahojte

Ibizka presla uz druhykrat testom tentokrat v Š-autoservis Vranov n. Toplou. Kedze som telefonicky sa dohodol ze na prehliadku po 60000 KM mozem prisniest vlastne diely celkom som usetril a zaroven som sa dohodol ze mozem byt priamo pri vozidle. Vdaka tomu ze auto bolo na zdvihaku som videl stav vozidl aj odspodu. Skoda len ze prsalo lebo podvozok bol dost zadrbany a nedalo sa ani odsledovat ci nejaka tekutina neunika. Aspon som nazivo videl co som vyviedol ked som raz podvozkom nabehol na kamen. Nastastie to schytal iba plast.

K prehliadke. Technik toptetu mi vyrobil tieto zavady. Nahodnu chybu na diagnostike ktoru mali vymazat (vyrisesne ). Hmlovkove svetlo (vyriesene). Vyskove nastavenie svetiel (vyriesene). Dalej rezervu sfukol na 1.7 bar (vyriesene). Zadny ostrekovac nasmerovany dole (vyriesene). Co vsak technik opomenul bolo skontrolovat napln na servo (tento problem bol odstraneny az po odovdani vozidla pri spetnej kontrole). Moj dojem zo servisu nebol zly kedze som dost usetril na privezeni vlastnych dielov. Po technickej stranke technik robil vsetko tak ako mal predpisane akurat sa pozabudol skontrolovat tekutinu na servo asi zabudol aj ked to robil z checklistu. Trosku dlhsie mu to cele trvalo inak spokojnost. Inak pelovy filter som nemal vymeneny kedze servis nevedel dodat uhlikovy. Argument ze VW nedodava uhlikovy iba papierovy u mna vyvolal iba smiech :). Moj pocit zo servisu bol dobry. Odporucil by som ho ludom ktory maju zaujem byt priamo pri vozidle alebo chcu usetrit eura za znackovy material VW. Mne pritomnost pri vozidle pomohla aj v tom ze som sa presvedcil ako servis funfuje a odkupal som ako vymenit olej a urobit zakladnu starostlivost o vozidlo. Kedze mam aj Fabiu ktora je po zaruke nabuduce vymenu uz nebudem riesit v servise ale vymenim si to sam.

29 Júl 2010, 07:22
Profil E-mail
SEAT Maniac
SEAT Maniac
Obrázok užívateľa

Okres: PP - Poprad
este taka doplnujuca otazka , kde si zohnal lacnejsie potrebne diely po 60000? znamost ci ?

29 Júl 2010, 07:46
Profil E-mail
SEATie Mláďa
SEATie Mláďa

Okres: PO - Prešov
Nekupoval som origo ale cez net. Rozriel bol dost velky. A pokial orogo sviecky su Bosch a z obchodu tiez Bosch tak nemal by byt problem. Trochu som sa bal ci neposlu blud co nebude sediet a budem musiet posielat naspet ale nakonic vsetko sedelo. Olej v service liter 17,5 euro castrol W5-30 ja som kupoval Shell w5-40 liter za 9 euro. Dnes na Ibizke konci zaruka prehliadku som riesil aby som mal skontrolovanu diagnostiku pred skoncenim zaruky.

29 Júl 2010, 08:42
Profil E-mail
SEATie Mláďa
SEATie Mláďa
Obrázok užívateľa

Okres: ZM - Zlaté Moravce
Nemas zaruku aj dalsie 2 roky? Na novu ibizu je predsa 4 rocna zaruka (2+2).

04 Aug 2010, 15:37
Profil E-mail
Novorodenec SEATík
Novorodenec SEATík
Obrázok užívateľa

shabino píše:
Nemas zaruku aj dalsie 2 roky? Na novu ibizu je predsa 4 rocna zaruka (2+2).

Jasne je, ale nie plná tak ako klasická na dva roky. Je to tak šalamúnsky napísané že až. Pozri sa sám. http://picasaweb.google.com/117662684139391872379/SEATPredlzenaZaruka#
Človek z toho ani nevie či vôbec na niečo záruku má.
Keď som si to v hlave prebral tak mi to vyšlo takto: Auto je nové, najlepšie je montovať LPG čím skôr, aby sa investícia vrátila čím skôr a začala na seba zarábať, tak aby sa na ďalšie auto už zaplatila sama. A je lepšie mať to podľa mňa od nova ako montovať to na nejaké staršie auto a vrážať peniaze doň, keď už pomaly uvažuješ čím ho nahradíš. Tie ďalšie +2 roky sú po prečítaní tých záručných podmienok dosť otázne.

Trochu odbočím: Raz som bol v Citroene na servis a ako som mal kopec času a sedel som za stolíkom tak tam len tak ležala pohodená jedna sťažnosť na servis :dontknow" aj so záverom znaleckého posudku a v nej sa písalo, že servis spôsobil škodu na prevodovke, pretože nejaká skrutka bola slabo upevnená a tým došlo počas jazdy k poškodeniu ďalších súčastí motora. Bolo tam popísané ako to Citroen nechcel uznať a ako to chlapík musel ťahať až po súdoch a výsledok bol taký, že chcel od Citroenu odškodnenie v riadnej pálke.

A podľa mňa aj keby sa mi dodrbala povedzme prevodovka tak nemôže padnúť záruka na celé auto. Zásah sa robí do motora a to je v podstate súčiastka auta, tak možno môže padnúť záruka naň, ale nie na všetko. Ale zároveň si aj uvedomujem, že to by pravdepodobne vyriešil až súd pri našom systéme fungovania :D

04 Aug 2010, 20:05
Profil E-mail
On-line
SEATí Dospelák
SEATí Dospelák

Auto: Altea XL ('06-)
Okres: NR - Nitra
lukpet ta zaruka po dvoch rokoch je robena cez poistovnu, ta preplaca servisu " zarucne prace"
mas tam zoznam na co sa to stahuje, pohonne ustrojenstvo, elektrika a pod, to vsetko je v tom zarnute

04 Aug 2010, 20:30
Profil E-mail
Novorodenec SEATík
Novorodenec SEATík
Obrázok užívateľa

kraken44 píše:
lukpet ta zaruka po dvoch rokoch je robena cez poistovnu, ta preplaca servisu " zarucne prace"
mas tam zoznam na co sa to stahuje, pohonne ustrojenstvo, elektrika a pod, to vsetko je v tom zarnute

Hej len keď potom budem riešiť "poistnú udalosť" kto mi zaručí, že nejaký mudrlant nevyriekne ortieľ: Garážovali ste auto vonku? Tak asi pôjde o pôsobenie vonkajších vplyvov a bác je po záruke :) Jasné je to čisto teoretické, ja len chcem naznačiť že ak niekto dáva záruku nech ju nechá plnú, alebo radšej nešaškuje a nechá to tak.

05 Aug 2010, 05:04
Profil E-mail
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 88 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť